ADANA / YÜREĞİR - Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

VELİ - ÖĞRETMEN RANDEVU SİSTEMİ KULLANIMA AÇILMIŞTIR

Kızılay'a Ham Bağışında Bulunduk

Şbt

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURUCUSU VE İLK CUMHURBAŞKANI GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü RAHMET,MİNNET,SAYGI VE DUA İLE ANIYORUZ.

Şbt

Cumhuriyetimizin 101. kuruluş yıl dönümünü öğretmen ve öğrencilerimizle coşkuyla kutladık

Tem

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA OKULUMUZU TERCİH ETMEYİ DÜŞÜNEN ÖĞRENCİLERİMİZ, SIKLIKLA SORDUĞUNUZ SORULARIN CEVAPLARINI BURADA BULABİLECEKSİNİZ.

Mrt

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla, tüm personel ve öğrencilerimizin iştiraki ile deprem tatbikatımızı gerçekleştirdik. Öğrenci ve personellerimiz olabildiğince hızlı bir şekilde binadan tahliye edilerek okul bahçemizdeki güvenli alanda toplanmışlardır. Bahçemize kurduğumuz çadırımıza yaralı öğrencilerimiz de sedyelerle taşınarak gerekli ilk yardımları yapılmış ve tatbikatımız sonlandırılmıştır. Ülkemizin büyük bir bölümünün deprem riski altında bulunduğu ve deprem anında yapılması ve yapılmaması gereken hususlar hakkında öğrencilerimize bilgilendirme yapılmıştır."DEPREM EĞİTİMİ HAYAT KURTARIR"

Eyl

Mesleki ve Teknik Liseler Tabanlı Afetlerde Yerel İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında 02-03/09/2019 tarihleri arasında okulumuz öğretmenlerine SSG-TAG (Sivil Savunma Görevlileri-Toplum Afet Gönüllüleri) eğitimleri AFAD Arama Kurtarma Teknisyenleri tarafından verilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. "Doğal Afetleri Önlemek için Bilinçlenelim."

Haz

Müzede Eğitim Etkinliği kapsamında okulumuz öğretmenleriyle "Adana Olgunlaşma Enstitüsü"nün bünyesinde bulunan Geleneksel El Sanatları ve Tarihi Kültürel Dokunun ortaya konduğu müze ve sergi salonunu gezdik. Enstitünün değerli yöneticilerine ve personellerine ev sahiplikleri ve nezaketlerinden dolayı teşekkür ederiz.

"Müze Bir Milletin ortak hafızasıdır" diyerekten "Adana Müzesi" gezisiyle de tarihin derin kalıntılarına yaptığımız kısa yolculuğumuzu sonlandırdık. Tüm eğitim camiasına kapılarını açan müzelerimize sonsuz teşekkürler...

May

Bugün, Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş mücadelesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 100. Yıldönümünü aynı ruh ve heyecanla okulumuzda düzenlediğimiz  programla kutladık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin bayramını tebrik ediyoruz. Nice 19 Mayıslara